WARNING!!!! THIS ARTICLE CONTAINS HEAVY SARCASM!!!
Teachers' hefty salaries are driving up taxes, and they only work 9 or 10 months a year! I feel we need to put things in perspective and pay them for what they currently do - babysit.
And I am sure we can get that for less than minimum wage. For starters, let's give a general high school teacher $3.00 an hour/student and only the hours they are in front of their students; we exclude their planning time and any time they spend before or after school, be it coaching or counseling students. That would be $19.50 a day per student (7:45 to 3:00 PM with 45 min. off for lunch and plan-- that equals 6 1/2 hours). We figure that each parent should pay $19.50 a day for these teachers to baby-sit their children. Now how many students do they teach in a day? Maybe on upwards of 30? So that's $19.50 x 30 = $585.00 a day.
However, remember they only work 180 days a year!!! I am not going to pay them for any vacations.
LET'S SEE.... That's $585 X 180= $105,300 per year. (Hold on! My calculator needs new batteries). Now I think about my father who was a special education teacher with Master's degree. Well, we could pay them minimum wage ($7.75), and just to be fair, round it off to $8.00 an hour. That would be $8 X 6 1/2 hours X 30 children X 180 days = $280,800 per year.
Wait a minute -- there's something wrong here! There sure is!
The average teacher's salary nation wide is $50,000. So we figure $50,000/180 days = $277.77/per day/30 students=$9.25/6.5 hours = $1.42 per hour per student. No foggy math there, Sarah! And essentially what you have here is a very inexpensive baby-sitter and they even EDUCATE your kids!
WHAT A DEAL!!!!